Om sidan

Anatomifysiologi.se skapades av mig, Kalle Torvaldsson, i början av 2016 under tiden jag studerade till fysioterapeut. Jag saknade en webbsida med lättillgänglig anatomi- och fysiologifakta av hög kvalitet och som går att lita på och skapade därför denna sida. Sidan består av en anatomidel, en fysiologidel, en del för skador och sjukdomar samt en del med blogg och skrivna artiklar. Anatomidelen är indelad i muskler, skelett och leder, där de viktigaste  strukturerna finns inlagda. Fysiologidelen är indelad i cirkulation, respirationträning och nervsystem.

All information är objektiv och det finns inga personliga åsikter om det inte tydligt anges. All information stöds av litteratur inom området. Se ”Referenser” i menyn för var information kommer ifrån, alternativ på aktuell sida. Du ska alltså kunna känna dig lugn med att informationen är korrekt. Notera dock att fakta kan skilja sig lite mellan olika litteratur.

Sidan finns för att du ska kunna lära dig mer om anatomi och fysiologi. Oavsett om du studerar eller arbetar inom hälsa/sjukvård/träning eller bara är intresserad av kroppen, kommer du nog ha nytta av den här sidan.

Har du någon fråga eller fundering? Tveka inte att kontakta oss!