Om sidan

Anatomifysiologi.se skapades av mig, Kalle Torvaldsson, i början av 2016 under tiden jag studerade till fysioterapeut. Jag saknade en webbsida med lättillgänglig och tillförlitlig information om anatomi och fysiologi och skapade därför denna sida. Sidan består av en flera olika delar och innefattar anatomi, fysiologi, skador och sjukdomar, quiz samt en blogg. Anatomidelen är indelad i muskler, skelett och leder, där de viktigaste  strukturerna finns inlagda. Fysiologidelen är indelad i cirkulation, respirationträning och nervsystem.

All information är objektiv och det finns inga personliga åsikter om det inte tydligt anges. All information kommer från litteratur inom området. Klicka på ”Referenser” i menyn längst ned på sidan alternativt läs på den aktuella sidan för att se var information kommer ifrån. Du ska alltså kunna känna dig trygg med att informationen är korrekt. Notera dock att fakta i vissa fall kan skilja sig mellan olika litteratur.

Sidan finns för att du ska kunna lära dig mer om anatomi och fysiologi. Oavsett om du studerar eller arbetar inom hälsa/sjukvård/träning eller bara är intresserad av kroppen, kommer du nog ha nytta av den här sidan.

Har du någon fråga eller fundering? Tveka inte att kontakta oss!